Strontvliegen (Scatophagidae)

Ik dacht eerst, van zeer ver gezien, dat dit een roofvlieg was: ze hangt rond de emmer tuinafval uit, maar dan eerder op de muur erboven, van waaruit ze jaagt op de vliegen en vliegjes die rond de emmer leven.


Een gele strontvlieg (Scathophaga stercoraria)

Natuurlijk is het maar een gewone gele strontvlieg, van het soort dat normaal gezien in hele zwermen op koeienvlaaien zit. De larven leven in de koeienstront, de volwassen beesten leven op nectar en jagen op andere vliegen die ze in de vlucht vangen en leegzuigen.


Een Gele strontvlieg (Scathophaga stercoraria)

Ik had één gele strontvlieg gezien, en ik was al zeer tevreden. De dag erna zater er drie, en wat nog veel beter is: er zat een vrouwtje bij. "In het echt", dus als er koeienstront aan te pas komt in plaats van een emmer rottend tuinafval, is de overgrote meerderheid van de gele strontvliegen mannelijk. Als er dan een vrouwtje op afkomt, is het grote commotie, met heelder zwermen rondvliegende beesten die om het vrouwtje vechten.


Making The Beast With Two Yellow Dung Flies (Scathophaga stercoraria)

Wenkvliegen (Sepsidae)

De wenkvliegjes hieronder zijn op het eerste gezicht veel aantrekkelijker mestvliegjes. Zij leggen hun eitjes in ontbindend materiaal of uitwerpselen, waarvan zowel de larves als de volwassen dieren eten, en ze zijn snel te herkennen aan de typische manier waarop ze met hun vleugels in de lucht wijzen als ze stil zitten.


Wenkvliegjes; links Sepsis fulgens op bezemsteel, rechts Sepsis punctum op dezelfde bezemsteel

Kleine mestvliegen (Sphaeroceridae)

Sphaeroceridae zijn snel te herkennen aan het dikke bovenste segment bij de achterste poten. Ze verplaatsen zich met schokjes en kleine sprongetjes, en kortse, snelle vluchtjes.


Een klein mestvliegje (Thoracochaeta zosterae) [met dank aan Paul Beun]

Thoracochaeta zosterae is meestal aan zee te vinden, waar de arven in rottend zeewier leven. In het binnenland komen ook wel voor, in de buurt van rivieren, maar daar zijn ze veel zeldzamer.

wholesale oakley sunglasses Oakley Sunglasses Outlet ルイ·ヴィトン ルイヴィトン 財布
wholesale oakley sunglasses Oakley Sunglasses Outlet ルイ·ヴィトン ルイヴィトン 財布